20 april

Een gevarieerde mix van retail en horeca 

FOTO: Soe • Sue - Bloemen & Sfeer - Kerkstraat 24

Plein vol verrassingen

Maar liefst vier verschillende architectenbureaus tekenden voor het ontwerp van de nieuwe gebouwen aan het Koningin Julianaplein en de Tyrellsestraat. Dat geeft het project een unieke diversiteit. Speelse hoeken maken het gebied tot een afwisselende ruimte. Wijds en toch intiem met volop groen, zitjes en verrassende elementen zoals waterspuwers. Het plein is het domein van voetgangers, waar kinderen veilig kunnen spelen en natuurlijk met veel ruimte voor royale terrassen.

Ontbrekende schakel

Een prominente plek aan het plein is weggelegd voor het monumentale Von Clermonthuis uit 1761; het indrukwekkende gemeentehuis van Vaals. Aan de andere kant ontstaat via de Tyrellsestraat een doorkijk naar de Maastrichterlaan. Zo wordt het Koningin Julianaplein de tot nu toe ontbrekende schakel tussen de historische kern en het bestaande winkelgebied.

 

"Het Koningin Julianaplein wordt een plek om van het leven te genieten."

 

Maatwerk voor horeca en retail

Toegegeven; het Koningin Julianaplein is nu nog een bouwplaats. Maar u hoeft geen visionair te zijn om te zien dat hier unieke kansen ontstaan voor horeca- en retailondernemers met oog voor kwaliteit. Er zijn nog diverse commerciële units te huur met uiteenlopende oppervlaktes en prijzen. Dat biedt dus mogelijkheden voor kleine en middelgrote ondernemers.

Eerste rang voor ondernemers

Het plan voor het Koningin Julianaplein omvat vijf bouwblokken, aan het plein zelf en aan de Tyrellsestraat. De begane grond is goeddeels gereserveerd voor horeca of winkels, ondernemers zitten dus eerste rang aan het plein. In de drie tot vier verdiepingen daarboven komen appartementen. De commerciële ruimtes zijn nog flexibel in te delen.

De vijf bouwblokken


Het plan voor het Koningin Juliananplein omvat vijf bouwblokken, rond het plein zelf en aan de Tyrellsestraat. Zo ontstaat een uitnodigende verbinding tussen de historische kern van Vaals en het bestaande winkelgebied. 

Een prominente plek aan het plein is weggelegd voor het indrukwekkende gemeentehuis uit 1761. Aan de andere kant ontstaat via de Tyrellsestraat een doorkijk naar de Maastrichterlaan; de hoofd- en winkelstraat van Vaals.

julianaplein-verkaveling.png