20 april

 

 

"Op vakantie in Vaals voor de omgeving én voor het nieuwe shoppen"

Bart Everaert, directeur Landal Hoog Vaals

 

 

 

Visie op Vaals


Bart Everaert, directeur Landal Hoog Vaals:

'Op vakantie in Vaals voor de omgeving én voor het nieuwe shoppen'


Het is elke dag weer een genot om in Vaals en omgeving te zijn, vindt Bart Everaert, directeur van Landal Hoog Vaals. En dat vinden zijn gasten ook. Hij wijst de bezoekers van het vakantiepark dan ook graag op al het moois dat de omgeving te bieden heeft. Een fraai nieuw winkelhart aan het Koningin Julianaplein zal voor veel vakantiegangers een extra reden betekenen om het dorp in te gaan. 

“Ik rijd elke dag 108 kilometer vanuit mijn woonplaats in België om hier in Vaals te komen”,  zegt Everaert. “En het is nog altijd geweldig om het gebied in te rijden, de pittoreskheid is echt een 'unique selling point'. Het is de voornaamste reden voor onze gasten om in ons vakantiepark te verblijven. Maar er is nog zoveel meer te ontdekken! De streek heeft veel historie, van de monumentale panden, tot de verhalen van de Bokkenrijders en heksen. Je vindt hier bijzondere streekgerechten en pareltjes als kasteel Vaalsbroek, Bloemendal en een uitspanning als het Hijgend Hert. Maar die liggen allemaal buiten het centrum. Ik denk dat Vaals zichzelf veel meer voor het voetlicht moet brengen.”

Complete ervaring bieden
Een misverstand dat Everaert graag uit de wereld wil helpen is dat Landal eropuit zou zijn om haar gasten zoveel mogelijk op het eigen park te houden. "Integendeel! We willen juist een complete ervaring bieden. Daarom houden we bijvoorbeeld wekelijks een regio host-bijeenkomst voor onze gasten, waarin we laten zie wat er allemaal in de omgeving te doen is." Niet voor niets is Everaert tevens bestuurslid van de stichting Turbine, die zich inzet voor de vitaliteit van het centrum van Vaals. "Ik denk dat het Koningin Julianaplein een heel mooie aanvulling gaat zijn om een bezoek aan Vaals nog aantrekkelijker te maken. Vaals is een plek waar je komt voor het landschap en straks ook voor het nieuwe shoppen. Dat is een verrijking voor onze gasten, en een must voor het centrum om zichzelf op de kaart te zetten.”


'Overzomeren'
Over de mogelijkheden voor detailhandel en horeca op het plein heeft Everaert geen twijfels. “Als je alleen al kijkt naar onze gasten. Dat zijn twee- tot drieduizend potentiële bezoekers per week. Een duidelijke trend is het toenemend aantal vermogende bezoekers uit de Golfstaten, zoals de Verenigde Arabische Emiraten. Zij komen hier vaak om te 'overzomeren', om de hitte thuis even te ontvluchten. Die mensen hebben behoefte aan een hoogwaardig, kwalitatief aanbod – ook van winkels en horeca in de omgeving. Het bestedingspatroon dat daarbij hoort, moet zeker kansen bieden voor ondernemers in Vaals. Maar dan moet je wel een beleving op niveau bieden. Met een levendig plein waar je lekker op een terras kunt zitten en waar evenementen worden georganiseerd. Ik denk dat Landal en het winkelhart van Vaals elkaar dan echt kunnen versterken.” 

landal-hoog-vaals-interview.jpg