20 april

Vaals is een toeristische
bestemming van formaat

Meest internationale stukje Nederland

Vaals is een toeristische bestemming van formaat. Jaarlijks overnachten er gemiddeld 600.000 bezoekers. Aangetrokken door de buitenlandse atmosfeer, de statige panden en kastelen, het omliggende Heuvelland en natuurlijk het nabijgelegen Drielandenpunt. Het Koningin Julianaplein wordt een ideaal vertrek- of eindpunt voor een ontdekkingstocht door het meest internationale stukje Nederland.

Midden in de Euregio

Het bekendst is Vaals misschien nog wel om het nabijgelegen Drielandenpunt. Maar de internationale charme van het stadje proef je niet alleen op dat ene punt. Je merkt het aan de sfeer, de architectuur en de vele bezoekers uit Nederland, België en Duitsland. Vaals ligt dan ook op een steenworp afstand van Aken en Heerlen en vlakbij Luik en Maastricht.

"Het Koningin Julianaplein wordt hét vertrek- of eindpunt voor een ontdekkingstocht door het meest internationale stukje Nederland."

Bedrijvigheid


Beste markt van Nederland

De bedrijvigheid van de marktkooplieden, kraampjes vol verse producten en de drukte van bezoekers op zoek naar een koopje. De markt brengt leven op het plein. En laat de weekmarkt van Vaals nu net bekendstaan om zijn veelzijdigheid en hoge kwaliteit. Niet voor niets werd ze al twee keer genomineerd als Beste markt van Nederland. Na afronding van de werkzaamheden komt de drukbezochte weekmarkt elke dinsdagochtend weer terug op het Koningin Julianaplein.

Elke zondag koopzondag

In Vaals zijn de winkels elke zondag open. Dat trekt al jaren veel bezoekers uit Duitsland en België, omdat daar de winkels over het algemeen op zondag zijn gesloten. Op het Koningin Julianaplein vindt de hedendaagse consument precies wat hij zoekt. Die trekt er namelijk bij voorkeur op zondag op uit om ontspannen te winkelen, gecombineerd met horecabezoek.

"Voor de meer dan 30.000 Akense studenten is een uitstapje naar Vaals slechts een 'Katzensprung'."

Universiteit Aken


Katzensprung voor Akense studenten

In Aken, op nog geen vijf kilometer van Vaals, ligt de grootste technische universiteit van Europa: de Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule. Het instituut wordt zelfs nog verder uitgebreid met een nieuwe campus aan de westzijde van de stad. Die zal naar verwachting 10.000 banen opleveren.

Voor de meer dan 30.000 Akense studenten is een uitstapje naar Vaals slechts een 'Katzensprung'. Velen van hen weten het stadje al te vinden vanwege de ontspannen, gezellige ambiance en de koopzondag. Het nieuwe Koningin Julianaplein, met zijn eigentijdse uitstraling en gevarieerde aanbod, zal daarom ook bij hen zeker een geliefde bestemming worden.

"Vaals is een toeristische bestemming van formaat."

ligging.gif